Real'in Şampiyonluğu Madridlileri Sokaklara Döktü

18 Temmuz 2007 Çarşamba




İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) Real Madrid'in Sezonun Son Haftasında Şampiyonluğa Ulaşmasının Ardından Taraftarlar Sokaklara Döküldü.


İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) Real Madrid'in sezonun son haftasında şampiyonluğa ulaşmasının ardından taraftarlar sokaklara döküldü.

Madrid'in ünlü Cibeles Meydanı'nı dolduran binlerce taraftar, takımlarının dört yıl aradan sonra kazandığı kulüp tarihinin 30. lig şampiyonluğunu doyasıya kutladı. Tarihi Cibeles Çeşmesi'nin bulunduğu bölgenin çevresinde bazı Real Madrid taraftarlarıyla İspanyol polisi arasında gerginlik yaşandı. Taraftarlarla polis arasında çıkan tartışmalar esnasında bazı holiganlar polise taş ve şişe fırlattı. Ancak olaylar esnasında bir yaralama ya da gözaltı olayına rastlanmadığı bildirildi.


Real Madrid'in Real Mallorca'yı 1-0 geriden gelerek 3-1 mağlup etmesi ve şampiyonluğa ulaşmasının ardından Cibeles Meydanı'na akın eden taraftarlar yaklaşık iki saat boyunca Real Madrid'li futbolcuların alana gelmelerini bekledi. Real Madrid Takımı'nın alana gelişiyle birlikte müthiş bir coşku yaşandı. Futbolcular, takım otobüsünün üzerinde alanı dolduran binlerce kişiyi selamladılar ve kutlama gösterilerine katıldılar. Önceki şampiyonluk kutlamalarında klasik haline gelen tüm takımın Cibeles Çeşmesi'ne

tırmanmaları geleneğine bu kez kulüp yönetimi izin vermedi. Takım adına yalnızca kaptan Raul, Real Madrid atkısı ve bayrağıyla anıta tırmandı.

Real Madrid'li futbolcuların üzerinde 30. şampiyonluğu simgeleyen '30' numaralı ve 'Campeones' (Şampiyon) yazan formalar olması dikkat çekti.

0 yorum: