İspanya'da Raul Tartışması

2 Ocak 2008 Çarşamba



İspanya'nın Real Madrid kulübünün geçen sezonki teknik direktörü Fabio Capello'nun, Marca gazetesine yazdığı köşe yazısında, kulüp başkanı Ramon Calderon'un geçen yaz yıldız futbolcu Raul'u satmak istediğini yazması Real Madrid'de polemiğe yol açtı.



Capello'nun iddiasından sonra İspanyol basınında yer alan haberlerde, Calderon'un Raul'u takımdan ayrılmaya ikna etmek için bir kez menajeri ile görüştüğü, ancak İspanyol futbolcunun Real Madrid'i bırakmak istemediğini iletmesi üzerine gelecek olası baskıdan dolayı bu fikrinden vazgeçmek zorunda kaldığı ifade edildi.



Marca gazetesi, Raul ile ilgili futbol dünyasının ünlü isimlerinin görüşlerini alırken, 11 yıl Real Madrid'de forma giydikten sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Roberto Carlos, ''Eğer, bunu Capello söylediyse inanırım. Ama bana inanılmaz bir şey gibi geliyor. Kulübün Raul'u satmayı düşünmesi üzücü'' yorumunda bulundu.



Raul'un oyunuyla Real Madrid'de tarih yazmaya devam edeceğini savunan Carlos, ''Çok fazla dakika oynaması belki ileride fiziki açıdan sorun olabilir ama Raul'a bir sınır çizmek zor. Her zaman seni şaşırtıyor'' dedi.



Bu arada, İspanyol futbolunun önemli yazarları ve Real Madrid'in eski yöneticileri ve futbolcular da Raul'a sahip çıkarak, ''Raul, Real Madrid'in bir demirbaşı'' ifadelerini kullandılar.

0 yorum: